Catering beheerder

 

Wat ga jij doen?

Je zorgt ervoor dat de catering en de klantgerichte dienstverlening op rolletjes loopt. Het hele proces van inkoop, tot klaarmaken van de lunch en de administratie valt onder jouw verantwoordelijkheid. Je vindt het fijn om zelfstandig jouw taken uit te voeren en houdt daarbij altijd het overzicht. Hoe druk het ook is, je staat altijd klaar voor je gasten. Je weet je op tijd terug te trekken om achter de computer de administratie te doen. Je vindt het heerlijk om op jouw eigen manier het restaurant te runnen. Ondanks de hectiek heb je toch nog tijd om ideeën en verbeteracties te ontwikkelen en zo de omzet te verhogen.

Wat bieden wij?

Naast een professionele organisatie waarin persoonlijke groei voorop staat, bieden wij natuurlijk ook een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket:

  • Contract voor 30 uur per week (normale werkduur is 38 uur per week);
  • Werktijden tussen 08:00-16:30 uur van maandag t/m vrijdag;
  • Een goed salaris tussen €2.034,90 en €2.524,17 en is afhankelijk van leeftijd en ervaring;
  • Reiskostenregeling conform cao;
  • 25 vakantiedagen per jaar op basis van 38-urige werkweek
  • Een pensioenregeling;
  • Zorgverzekering met korting? Ook dat bieden wij;
  • Ontwikkeling vinden we belangrijk daarom heb je toegang tot diverse trainingen en de mogelijkheid om relevante certificaten te behalen;
  • Een dagelijks goed verzorgde lunch in jouw eigen bedrijfsrestaurant zorgt dat je elke dag weer kan uitblinken.

Waar ga je het doen?

B.V. Nimag  is een onderdeel van Louwman en vormt de schakel tussen de Suzuki Motor Corporation en de Nederlandse Suzuki-dealerorganisatie. Het Japanse merk behoort al jaren tot de betrouwbaarste wereldwijd. B.V. Nimag is in 1935 opgericht en sinds de jaren zeventig het Nederlandse hoofdkantoor voor Suzuki. Als importeur van Suzuki-auto’s vormt B.V. Nimag de schakel tussen de fabrikant en de Nederlandse Suzuki-dealerorganisatie. Ook worden van dit Japanse kwaliteitsmerk motorfietsen, buitenboordmotoren, crossmotoren en quads geïmporteerd en gedistribueerd. 

Met het professionele team van Sodexo op locatie zorgen we samen voor een uitstekende beleving in het bedrijfsrestaurant. Wanneer jij kiest voor een loopbaan bij Sodexo, kies je voor een internationale organisatie die de catering, integrale facilitaire en technische dienstverlening levert voor tal van toonaangevende bedrijven. We bieden je alle mogelijkheden om jouw kennis te ontwikkelen en helpen jou om continue het beste uit jezelf te halen.

Wat neem je mee?

Voor deze functie is het een vereiste dat je goed zelfstandig kan werken omdat dit een locatie is waarbij je voornamelijk alleen werkt. Tevens voldoe je aan het volgende profiel:

Je weet als geen ander wat Hospitality is, zorgt ervoor dat de gasten iedere dag weer opnieuw verrast worden en graag terug komen;
Je hebt een flexibele houding en bent flexibel qua werktijden;
Je bent stressbestendig en weet prioriteiten te stellen;
Je hebt ruime computervaardigheden en bent bekend met de verschillende Office-programma’s;
Met het oog op de voedselveiligheid is het belangrijk dat je zorgvuldig en hygiënisch werkt;
Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

 

 

Vacaturekenmerken

Als je al eerder hebt gesolliciteerd bij Sodexo, log dan eerst in via Inloggen rechts bovenaan de pagina.

Als je al eerder hebt gesolliciteerd bij Sodexo, log dan eerst in via Inloggen rechts bovenaan de pagina.

 

Sollicitatieprocedure


1. Je solliciteert op
deze website

 

 


2. Je krijgt een
digitale screening


3. Je komt op je
eerste gesprek


4. Je komt op je
tweede gesprek


5. We doen je een
goed bod


6. Hoera! Welkom bij
Sodexo!